DOLAR
34,9516
EURO
36,6351
ALTIN
3.012,78
BIST
10.058,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
8°C
İstanbul
8°C
Çok Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
9°C
Cumartesi Yağmurlu
10°C
Pazar Hafif Yağmurlu
9°C
Pazartesi Az Bulutlu
10°C

Para Kazanma Fikirleri En Karlı 24 Yeni Fikir

Para Kazanma Fikirleri En Karlı 24 Yeni Fikir

Para kazanma fikirleri sayesinde sizlerde kazanmaya başlayabilirsiniz. Ne işle uğraşsam diye düşünenler için en karlı para kazanma fikirleri yol gösterici bir rehber olacaktır. Para kazanmanın yolları inişli çıkışlıdır. İnsanların yaşantısı farklılık gösterir. Çocuğu olup evde para kazanmak için araştırma yapan bir ev hanımı veya öğrenci olup boş vaktini para kazanmak için değerlendirmek isteyen birçok insan vardır.

Para kazanma fikirleri size rehber olacak

Hızlı yoldan zengin olmak ve kolay para kazanmak hepimizin hayalidir. Kim bir gece de milyoner olmanın hayalini kurmaz ki? Ancak lisedeki hocalarımız haklıydı: her şeyin bir bedeli var. Piyangodan para çıkmadıysa para kazanmanız biraz zaman alacaktır ve çaba gerektirecektir. Sizler için para kazanma fikirleri adı altında evde veya dışarıda kazanç sağlayabileceğiniz birçok iş sunuyoruz.

Para kazanmanın yolları nelerdir? Böyle bir soruyu internette arattığınızda karşınıza milyonlarca sonuç çıkacaktır, fakat bunların hepsini uygulamak pek mümkün değil. Seçenekler arasından istediğinizi seçmek sizin elinizde. İşte sizlere birbirinden farklı para kazanma fikirleri:

Organizatörlük

organizatörlük-yaparak-para-kazanma

Bir organizatör olmak için ciddi bir eğitim sürecine ihtiyaç duymuyorsunuz, eğer iyi bir deneyim sahibiyseniz eğer hemen küçük bir ofis açarak organizatör olabilirsiniz. Özellikle son yıllarda Türkiye’de düğün ve nişanlar kesinlikle bir organizatör tarafından destek alınarak yapılıyor. Parti, düğün, nişan, konferans ve konser gibi etkinliklerde para kazanabileceğiniz bu iş için sermaye ihtiyacınız da yok. Sadece iyi bir pazarlık yapmanız ve insanlarla iyi bir iletişim kurabilmeniz dışında herhangi bir şeye ihtiyacınız yok. Organizatörler kısa sürede ciddi gelirler elde etme fırsatına sahip oluyor, çünkü her iş size ciddi referanslar sağlıyor.

Organik ürün yetiştirmek

organik-ürün-yetiştirerek-para-kazanma

Para kazanma fikirleri listesinin bir diğer işi ise organik ürün yetiştirmek. Organik ürün yetiştirmek için sadece her yerde bulabileceğiniz fidanlara ve gübreye ihtiyacınız var. Bu malzemeleri bahçenize yada kiraladığınız küçük bir araziye ekerek organik ürün yetiştirebilirsiniz. Son yıllarda özellikle Ege ve Akdeniz’de milyonlarca kişi tarafından yapılan bu iş ile kolay yoldan para kazanmanız mümkün. Organik ürün yetiştiriciliği yapmak için ek bilgileri ise çok basit rehberlerde bulabiliyorsunuz. Özellikle bu konuda mantarları kesinlikle öneriyoruz.

Fotoğrafçılık

fotoğrafçılık-yaparak-para-kazanmak

İnternette birbirinin ardına yeni Stock fotoğraf sitesi kurulmaya başlandı. Artık çektiğiniz fotoğrafları direkt olarak bu siteler aracılığıyla satışa sunabiliyorsunuz. Fotoğrafçı olmak için de ciddi bir beceriye ihtiyacınız olabilir ancak bu konuda kendinizi 1-2 yıl içerisinde ciddi anlamda geliştirebilirsiniz. Eğer dikkat çekici fotoğraflara sahipseniz bu stock sitelerinden aylık 2-3 bin dolar para kazanmanız bile mümkün. Para kazanma fikirleri arasında yer alan fotoğrafçılık işi sayesinde güzel paralar kazanabilirsiniz.

Yatırım yapın

Kolay para kazanma yolları arasında aslında en zahmetsiz yollardan biri yatırım yapmaktır. Yatırım araçları için düzenli olarak ciddi bir çaba göstermeniz gerekmiyor. Özellikle birçok yatırım aracı belirlenen süre içerisinde ne kadar gelir elde edebileceğinizi bile göstermesi açısından dünyada ek iş arayanlar için sıklıkla kullanılan bir yöntem.

Yatırım yaparak kazanç sağlayabilirsiniz. Borsadan veya sanal para aracılığıyla karlı bir kazanç sağlayabilirsiniz. Lakin başarılı olabilmek için sürekli takip etmeniz gerekecektir. Şunu da unutmayın ki bu riskli bir iştir.

Youtuberlık

youtuberlık-yaparak-para-kazanma

Kendinize güveniyor ve insanların izleyebileceği videolar hazırlayabileceğinizi düşünüyorsanız eğer bundan çok yüksek miktarlarda bile para kazanabilirsiniz. Bugün Türkiye’de bile binlerce kişi tarafından yalnızca Youtube kullanılarak kolay yoldan para kazanılmaktadır.

Google’ye ait olan Youtube platformuna kayıt olduktan sonra çektiğiniz videoları yükleyerek bu videoların izlenmesinden para kazanabilirsiniz. Youtube’de videolar için reklam hizmet veriliyor bu reklamlar aracılığıyla aylık düzenli ödeme alırsınız. Ancak yüksek miktarlarda kazançlar için elbette farklı ve dikkat çekici videolar hazırlamanız gerekecek.

Danışmanlık

danismanlik-yaparak-para-kazanma

Son yıllarda çok farklı dallarda danışmanlık hizmetleri verilmeye başlandı. Ancak henüz Türkiye’de danışmanlık hizmeti veren şirket sayısı çok düşük. Yönetim Danışmanlığı Derneği verilerine göre, ülkemizde 200’ü aşkın danışman şirketi tek bulunuyor. Bu şirketlerin birçoğu da yurt dışı kaynaklı şirketler.

Bu kadar yüksek bir pazar olmasına rağmen bu kadar az şirketin bulunduğu nadide sektörler arasında yer alıyor. Danışmanlık şirketi kurmak için de ciddi bir sermayeye ihtiyaç yok. Bugün birçok danışman şirketi yalnızca 3-4 personel ve bir ofis kurularak açılabiliyor.

Komisyonculuk

komisyonculuk-yaparak-para-kazanma

Para kazanma fikirleri arasında en çok önerdiğimiz işler arasında komisyonculuk faaliyetleri yer alıyor. Eğer özellikle insanlarla iletişiminiz yüksek ise, ticaretten hoşlanıyorsanız komisyonculuk tam size göre olabilir.

Komisyonculuk faaliyetleri çok kapsamlıdır, özellikle toptancılar, meyve ve sebze halindeki komisyoncular tarafından bu iş uzun süredir yapılıyor. Eğer bir malı ucuza alabilme kapasiteniz varsa mutlaka komisyonculuk faaliyetlerine yoğunlaşmanız faydalı olabilir. Komisyonculuk için ise ortalama bir sermayeye ihtiyacınız var.

Bayilik almak

bayilik-alarak-para-kazanma

Halihazırda Türkiye’de birçok iş yapan marka bulunuyor. Bu markalardan birçoğu da bayilik veren firmalar arasında yer alıyor. Mevcut şartlarda iş yapmayı başaran bir markanın, başka bölgelerde de iş yapma potansiyeli kağıt üzerinde mümkün. Bu potansiyeli kullanabilmek ve o markanın bulunduğunuz bölgede iş yapıp yapamayacağını da incelemek için girişimcilik özelliklerinizi kullanın.

Özellikle bulunduğunuz bölgede “o sektör” için rekabet şartları düşükse bu iş fikri mutlaka değerlendirilmelidir. Günümüzde her gün çok farklı dallarda firmalar bayilik vermektedir. Özellikle sektöre yeni giren firmalara mutlaka göz atın, bu tür firmalarda şartlar çok daha kolaydır.

Tavuk çiftliği

tavuk-çiftliği-kurarak-para-kazanma

Türkiye’nin iklim şartları tavuk çiftliğine mümkün olabilecek en iyi düzeyde uyum sağlamaktadır. Türkiye’de yaşıyorsanız tavuk çiftlikleri ile ciddi paralar kazanabilirsiniz. Halihazırda ülkemizde Doğu Anadolu bölgesi haricindeki hemen hemen her şehirde onlarca tavuk çiftlikleri bulunuyor ve sektör halen yeni oyunculara da kucak açmaya hazır.

Tavuk çiftliği kurmak artık birkaç şirket aracılığı ile anahtar teslim hizmeti olarak bile alınabiliyor. Eğer 100.000 TL civarında bir sermayeye sahipseniz, tavuk çiftliği işini mutlaka değerlendirmelisiniz. Tavuk çiftlikleri dışarıdan çok zahmetli bir iş olarak görülse bile ilk 2-3 ayın sonrasında işler tamamen düzene girmekte ve ek çaba gerektirmemektedir.

İç giyim

iç-giyim-mağazası-açarak-para-kazanma

İç giyim sektörü Türkiye’de ve Avrupa’nın büyük kısmında en karlı giyim sektörleri arasında yer alıyor. Ortalama olarak yüzde 200’ü aşkın bir kar marjı bıraktıran iç giyim sektöründe ister üretici ister toptancı ister perakende satıcı konumunda bulunun, her türlü yüksek kar marjı elde etme şansınız var.

İç giyim sektöründe satışlar Türkiye’de son 7 yılda ise tam tamına 2,6 kat büyüme sağladı. Bu karlı sektöre giren birçok yatırımcı bugün onlarca farklı bölgede yer almaya başladı. Anadolu’da yalnızca birkaç ilçede faaliyet gösteren birkaç iç giyim markası bile bugün şehirlerinin en çok vergi veren şirketleri arasına girmeye başladı.

Çin’den mal getirmek

çinden-ürün-alıp-satmak

Türkiye’de birçok ticaret şirketi tarafından ithalat önemli bir para kazanma yolu. Özellikle Çin’den mal getiren şirketler ciddi kar marjları sağlıyor. Kolaylıkla para kazanılan yollardan biri olan Çin’den ithalat yapmak, bireysel olarak da yapılabilen bir iş yolu.

Çin’de birçok alışveriş sitesi bulunuyor, bu alışveriş sitelerinde her gün birçok ürün kampanyalı olarak piyasa fiyatının çok altında satışa sunuluyor. Bireysel olarak da bu ürünleri Türkiye’ye getirerek orta düzeyde bir gelir sağlayan birçok girişimci bulunuyor.

Fotokopi dükkanı açmak

fotokopi-dükkanı-açarak-para-kazanma

Özellikle üniversitelere yakın bir alanda bir dükkan bulma şansınız varsa fotokopi dükkanı açarak kısa yoldan ciddi gelirler kazanabilirsiniz. Fotokopi dükkanı açmak için ortalama 60.000 TL sermaye ihtiyacınız olacak. Bu rakamlar ile aldığınız 3 profesyonel fotokopi makinesi ile iş almaya başlayabilirsiniz. Daha fazla iş alabilmek için üniversitedeki hocalara küçük promosyonlar hediye edebilirsiniz. Yanınızda mutlaka önceki sınavlara ilişkin de sorulara yer vermeyi ihmal etmeyin.

Sadece bir üniversite kampüsü sayesinde iş yapan birçok fotokopici bile aylık binlerce lira gelir sağlamaktadır. Hatta ek 2 personel çalıştıran dükkanlar bile mevcut.

Fatura ödeme dükkanı

fatura-ödeme-dükkanı-açmak

Bir dönem azalan fatura ödeme merkezleri son dönemde yeniden artışa geçti. Fatura sayılarının artmasıyla birlikte artış gösteren fatura ödeme merkezlerini açmak ise çok düşük sermayeler ile bile mümkün. Fatura ödeme merkezi bayiliği veren firmalar ortalama 10.000 TL karşılığında dükkan kuruluşunuzu gerçekleştiriyor. Ortalama fatura ödeme merkezlerinin aylık net karı 4.000-5.00 TL kadar rahatlıkla çıkabiliyor. Üstelik bu iş için dükkanda oturmaktan başka yapmanız gereken tek bir şey yok. Elbette reklam yapmayı ve çok yoğun faturalara sahip firmalar ile görüşmeyi saymazsak.

Bitcoin madenciliği

bitcoin-ile-para-kazanma

Son dönemde her yerde duyduğunuz Bitcoin’den de kolay yoldan para kazanabilirsiniz. Bitcoin madenciliği yapmak için ortalama üstü bir bilgisayara sahip olmanız yeterli. Ayrıca ciddi bir gelir sağlama avantajına sahip olabileceğiniz uçsuz bucaksız bir sektör. Bitcoin madenciliği son dönemin en fenomen para kazanma yöntemlerinden biri. Hem alım satım yaparak hemde Bitcoin madenciliği yaparak gelir sağlayabilirsiniz.

Dropshipping

Dropshipping-ile-para-kazanma

Stoksuz e-ticaret olarak bilinen Dropshipping yaparak kolay yoldan harika kazançlar elde edilebilir. Stoksuz e-ticaret sağlayan firmaların sayısı her geçen gün artış gösteriyor. Bu kapsamda Türkiye’nin en büyük firmalarının ürünlerini stok yapmadan satarak para kazanabilirsiniz. Dropshipping yönteminde genellikle şirketin sağladığı bilgiler ile sosyal medya kullanılarak yapılan satışlardan para kazanılıyor.

Örneğin büyük bir ayakkabı firmasının ayakkabılarını satmaya çalışıyorsunuz, firmaya sadece ürünün gönderileceği adres ve müşterinin bilgilerini sağlıyorsunuz. Eğer satış başarılı bir şekilde yapılırsa size komisyon ödeniyor. Bu sektörde komisyon oranları çok farklıdır. Ancak örneğin bir ayakkabıda ortalama kazanç yüzde 40 civarında.

E-kitap yazmak

e-kitap-yazarak-para-kazanma

Yazı yazma eğilimi konusunda herhangi bir sorununuz yoksa ve başarılı bir hikaye süreci veya eğitim yazısı yazabileceğinize inanıyorsanız eğer e-kitap yazıp satışa sunabilirsiniz.

E-Kitap yazarken çok fazla çaba göstermeniz gerekecek, ancak bu kitabı yazdıktan sonra çeşitli platformlar aracılığıyla satışa sunmanız gerçekten çok kolay. Bu E-Kitap üzerine bir site de açabilir ve bu site aracılığıyla kullanıcıları yönlendirme amacıyla siteye yönlendirebilirsiniz. Son dönemde Türkiye’de de e-booklar daha fazla satılmaya başladı ve bu e-kitapların pazar payı her geçen gün daha fazla artıyor. Sektörden para kazanmayı istiyorsanız eğer en çok satılan e-booklara da göz atmak ilk etapta sizlere yardımcı olacaktır.

Uygulama oluşturma

mobil-uygulama-yaparak-para-kazanma

Kodlama bilginiz varsa veya kodlamayı başka bir şirkete hazırlayacak kadar sermayeniz varsa eğer uygulama hazırlayıp bunu pazara sunmak, son dönemin internetten para kazanma fikirleri arasında kesinlikle ilk 3 sırada yer alıyor.

Android ve IOS platformlarına ait Google Play ve App Store uygulama mağazalarında günlük milyonlarca dolarlık işlemler yapılıyor. Bu pazarda yer edinmek için hala bile çok geç değil! Kaliteli bir fikriniz varsa veya halihazırdaki bir oyun veya uygulamanın daha gelişmiş bir sürümünü yapabileceğinize inanıyorsanız mutlaka bu sektöre giriş yapmalısınız. Uygulama sektöründeki artış, cep telefonu kullanımıyla birlikte her geçen dakika artış gösteriyor. Doğru uygulamayı hazırlayabilmek ve sermayenizin boşa gitmesini engellemek için ilk etapta pazar araştırması yapmanızı kesinlikle öneriyoruz.

Blog kurmak

blog-kurarak-para-kazanmak

Bir blog açmak için ciddi bir kodlama veya yazılım bilgisine ihtiyacınız yok. Ücretsiz olarak bile bir blog açabilir ve basit bir şekilde blog oluşturabilirsiniz. Ancak blog açarak internet üzerinden para kazanmayı düşünüyorsanız, bunun için kendi alan adınızı alarak yola koyulmanızı öneriyoruz.

Blog açmayı düşünüyorsanız, gerçek bir takipçi kitlesi oluşturabilmek elbette zordur; Ancak insanlara aktarabileceğiniz keyifli, eğlenceli veya eğitici bilgileriniz varsa mutlaka ziyaretçi çekeceksinizdir. Genellikle tecrübe içerikli blogların daha kısa sürede büyüdüğünü de söylemekte yarar var. Blog sitenize ziyaretçi çekmeyi başarabildikten sonra reklam servisleri aracılığıyla blog servisinize reklam alabilirsiniz.

El yapımı ürünler satmak

el-yapimi-ürünlerle-para-kazanma

Yurt dışında ETSY platformu aracılığıyla milyonlarca kullanıcı kendi evlerinde ürettiği ürünleri satışa sunuyor. Bu satışlara dünyanın her yerinden çok yoğun ilgi var. ETSY, Türkçe olarak hizmet vermiyor, bu nedenle el yapımı ürünlerinizi satmak için sizlere önerimiz Letgo, Gittigidiyor ve N11 platformları olacak.

Ayrıca ETSY’de ürün listelemek için sizden ücret talep ediliyor ancak Letgo, Gittigidiyor ve N11’de listelemek için ücret ödemezsiniz. Ancak ürününüz satılırsa sizden komisyon alınıyor. Bu platformlarda olumlu bildirimlere mutlaka çok dikkat etmeniz gerekiyor, her satış ve ürün için çok dikkatli olmanız gerekiyor.

Sanal mağaza açmak

sanal-mağaza-açarak-para-kazanma

E-Ticaret işine girmek istiyor ancak ürün ve altyapı konusunda sorunlar yaşıyorsanız, internet üzerinden yabancı olarak hizmet veren Shopify’den sanal market açabilirsiniz. Ancak Türkçe olarak Shopify’nin hizmet vermediğini ve alternatif olarak Türkiye’de Sopsy, Buypasa ve Ganipara’nın kullanılabileceğini belirtelim.

Sopsy, Buypasa ve Ganipara’da mağaza açmak düşündüğünüzden çok daha kolay ve para kazanmanın kesinlikle önemli bir yolu. Bu platformlarda açtığınız alışveriş sisteminde sattığınız ürünlerden, ürün başına değişmekle birlikte komisyon kazanıyorsunuz. Ancak satış yapmak ilk zamanlarda kesinlikle zor olacaktır, bunun için girişimci özelliklere sahip olmanız gerekiyor. Eğer orta düzeyde bir sermayeniz varsa, kesinlikle kendi e-ticaret sitenizi açmak daha mantıklı olacaktır.

Yaşlı bakım merkezi kurmak

yaşlı-bakım-merkezi-açarak-para-kazanma

Son dönemde özellikle devlet tarafından yoğun bir şekilde desteklenen yaşlı bakım merkezlerini kurmak için çok sayıda teşvik de bulunuyor. Yaklaşık 300.000 TL yatırım sermayesi ile bile rahatlıkla kurulabilen yaşlı bakım merkezlerinin birçoğunda aylık ciro 200.000 TL’yi rahatlıkla aşıyor. Yaşlı bakım merkezi kurmak için öncelikli olarak eksiklikler bulunan bölgeler tercih edilmeli.

Ancak bu tür merkezlerde çok fazla prosedür bulunduğunu belirtmekte yarar var, bu nedenle tam zamanlı 20’den fazla personeli idare edebilecek kapasiteye sahip olmanız gerekecek. Sektör deneyimi öncelikli konular arasında yer almalı.

Vitamin bar

vitamin-bar-açarak-para-kazanma

Sağlığa her geçen gün daha fazla para harcıyoruz. Bu kapsamda son dönemde cirolarında artış yaşanan bir iş sektörü var. Vitamin bar adı verilen bu iş kolunda, organik meyve suları satışı yapılıyor. Genellikle 2-3 metrekarelik olarak açılan bu stant tarzındaki iş yerlerinde ciddi bir ciro şansınız var. Özellikle köşe başlarında, yürüyüş yollarında ve turistik bölgelerde kolay para kazandıran harika bir iş fikri. Üstelik yalnızca 10.000 TL ciroya ihtiyacınız var. Para kazanma fikirleri listesinin gözlerinden biridir.

Çikolata dükkanı

çikolata-dükkanı-açarak-para-kazanma

Düşük sermayeli yüksek potansiyel içeren trend bir iş fikri arıyorsanız eğer çikolata shop size en uygun iş fikri olabilir. Türkiye’de çikolata satışları son 20 yıldır düzenli olarak artıyor. Bu kapsamda son dönemde yalnızca çikolata satışı yapılan birçok iş yeri açıldı. Çikolata Shop adı verilen bu mağazalarda yüzlerce farklı hediyelik çikolata ürünü bulunuyor ve yüksek talep görüyor. Para kazanma fikirleri arasında yapılabilecek işlerden birisidir.

İlk olarak İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde açılan ve yoğun talep gören çikolata satış shopları, gün geçtikçe Anadolu’da yoğun talep görmeye başladı. Ortalama 200 bin nüfusluk şehirler için önerilerimiz arasında yer alan bir iş fikri olan Hediyelik Çikolata Dükkanı işine girmeyi planlıyorsanız, yaklaşık 30.000 TL yatırım sermayesine sahip olmanız yeterli. Daha şık ve ilgi çekici bir mağaza için rakam 80.000 TL ulaşabilmektedir.

Otomat işi yapın

otomattan-para-kazanma

Otomat makinaları size, düşük başlangıç maliyetleriyle hızlı ve kolay para kazanma fırsatı sunar. Otomat işine başlayarak aylık 2.000 TL’ye kadar para kazanabilirsiniz.

Para kazanma fikirleri listemiz şimdilik bu kadar. Gelişen teknoloji ve fırsatları yakından takip ederek yeni iş fikirlerinden daima haberdar olmak istiyorsanız takipte kalın.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.