DOLAR
34,4896
EURO
36,4623
ALTIN
2.943,93
BIST
9.031,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
19°C
İstanbul
19°C
Yağmurlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Yağmurlu
18°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
9°C
Pazar Az Bulutlu
10°C

Kuru Temizleme Açmak için Tüm Yapılması Gerekenler

Kuru Temizleme Açmak için Tüm Yapılması Gerekenler

Kuru temizleme açmak için tüm yapılması gerekenleri bu rehberde bulabileceksiniz. Kuru temizleme dizaynı, kuru temizleme ne kadar kazandırır? kuru temizleme için gerekli makinalar nelerdir? kuru temizlemenin aylık kazancı tahminen ne kadar olur? gibi tüm sorularınıza cevap bulabilirsiniz.

Yeni iş kurmak isteyenler için bugün ki ana başlık kuru temizleme dükkanı açmak. Kuru temizleme işine girmek isteyenler için gerekli tüm açıklamalar burada yer alıyor. Doğru bir plan ve programla kuru temizleme dükkanından oldukça iyi paralar kazanabilirsiniz.

Kuru temizleme nedir?

kuru-temizleme-nedir

Kuru temizleme, ismine rağmen kuru olarak yapılan bir işlem değildir. Yapılan temizleme işleminin kuru olarak tanımlanması işlem sırasında kullanılan sıvıların neredeyse hiç su içermemesinden kaynaklanır.

Kuru temizlemenin ilk dönemlerinde kullanılan benzen, gaz yağı ve benzin gibi sıvılar, son derece tehlikeli ve yanıcıydı. Bundan dolayı kuru temizleme mesleği, solventler kullanılmaya başlanıncaya kadar tehlikeli bir işti. 1930’larda percholoroethylene’nin (yanıcı olmayan, sentetik solvent) tanıtılmasından sonra bugün dünyadaki birçok kuru temizleme firması solvent kullanmaktadır.

Kuru temizleme işleminin ana işlevi; ıslak temizlemeyle zarar gören kumaş dokularını yıpratmayarak uzun ömürlü olmalarını sağlamaktır.

Ayrıca sık kuru temizleme yapılması, giysilere zamanla yerleşerek kumaş liflerine nüfus eden ve zımpara gibi aşındırıcı etkisi olan kirleri ve pisliği çıkararak giysilerin yeni alınmış gibi bir görüntüye sahip olmasına yardımcı olur.

Kuru temizleme açmak size yüksek kazanç sağlayabilir

kuru-temizleme-açmak-para-kazandırırmı

Günümüzde satılan elbiselerin temizliğinin çamaşır makinalarında yapılamamasından dolayı bu tür işletmelere ihtiyaç duyulmaktadır. Özellikle devlet memurunun bol olduğu bölgelerde kar marjı daha yüksek oranda olacaktır. Çalışan kesimin artması ve bu tarz tekstil ürünlerinin doğmasıyla kuru temizleme işinde iyi para vardır.

Ufak bir ilçede bir takımı temizlettirme 20 TL civarında tutuyor. Bu kuru temizlemecinin günde 5 tane iş aldığını düşünsek, ayda 3.000 TL gibi bir kazanca ulaşmış oluyor. Eğer bu işe doğru bir planlama ile girerseniz güzel bir kazanç elde edebilirsiniz.

Doğru planlama ile neyden bahsediyoruz?

  • Açacağınız kuru temizleme dükkanının konumu
  • Kullanacağınız makinalar
  • Reklam yeterliliği
  • Bölge planlaması
  • Talep yoğunluğu
  • Rakip analizi

Gerçekten çok para kazanmak istiyorsanız iyi analiz yapıp mantıklı hareket etmeniz gerekir.

Kuru temizleme dükkan dizaynı nasıl olmalıdır?

kuru-temizleme-dükkan-dizaynı

Kuru temizleme dükkan dizaynı için belirli bir standart yoktur. Lakin dükkanınızın konsepti ve dizaynı işinize önem verdiğinizin bir göstergesi olacaktır. Gösterişli ve kaliteli bir ortam müşteri potansiyelinizi arttıracaktır. Bu sebeple her ne olursa olsun kuru temizleme dükkan dizaynı önemlidir.

kuru-temizleme-dükkan-dizaynı-nasıl-olmalıdır

Açacağınız kuru temizleme dükkanına öncelikle kendiniz müşteri gözüyle bakmalısınız. Yani kendinize şu soruyu sorun;

nasıl  bir dükkan olsaydı ben burayı tercih ederdim? Bir kuru temizlemede hangi özellikleri arardım?

Tüm bunları hallettikten sonra hem müşteri gözünde güvenilir bir hale gelirsiniz hemde dükkanınıza olan talep sayısı artar.

Kuru temizleme için gerekli makinalar nelerdir?

kuru-temizleme-için-gerekli-makinalar

Kuru temizleme makinaları fiyatları; makinaların marka, model, teknik özellikler ve temizleme kapasitelerine göre farklılıklar gösterirler. Bu bölümde kuru temizleme makinaları arasından tercih yaparken veya fiyatları karşılaştırırken dikkat etmeniz gereken konular hakkında sizi bilgilendirmeye çalıştık.

Kuru temizleme işi için temizlemede kullanılacak bazı ürünler ve malzemeler vardır. Bunlar çok fazla olmamakla birlikte daha iyi sonuçlar elde etmek için kendinizde yeni ürünleri takip edebilir, araştırabilir ve buna göre malzeme listenize ekleyebilirsiniz. İlk etapta temel olarak elbise askı aparatı, kuru temizleme için pres ütü, leke çıkarma makinası ve tam otomatik kuru temizleme makinası ve temel leke çıkarmak için ürünler en lazım olanlarıdır.

Kuru temizleme dükkanı açmak para kazandırır mı?

Kuru-Temizleme-kar-marjı

Kuru temizleme işi birçok yönden avantaj sağlayabilirsiniz. Yani bu işte kendinizi kanıtlarsanız ve işinizde en iyisi olmak için çabalarsanız, müşteri memnuniyetini de sağlarsanız çok güzel paralar kazanabilirsiniz. Kuru temizleme ihtiyacı için özellikle işletmeyi açtığınız yer çok önemlidir.

Özellikle zengin semtlerin veya iş kollarının olduğu çalışan kesimin olduğu yerlerde işletmenizi açarsanız çok daha kolay müşteri potansiyeline sahip olabilirsiniz. İş yerinizi burada açtıktan sonra bundan sonrası sizin becerinize ve zekanıza kalmış bir şeydir.

Müşteri kazansanız dahi sürekli müşteri potansiyeli oluşturmak tamamen size bağlıdır. Bunun için işinizde en iyisi olmak için çalışmanız ve müşterilerinize en iyi hizmeti verebilmek için kendinizi bu alanda daha çok yetiştirmeniz gerekir.

Kuru temizleme dükkanlarının geleceği var mı?

kuru-temizleme-dükkanlarının-geleceği-varmı

Teknoloji bu hızla gelişirse bir 50 yıl sonra kuru temizleme dükkanlarının sonu gelebilir. Zira otomatik çamaşır makineleri, her lekeyi çözme noktasına gelmektedir. Aynı şekilde sadece yıkama değil ütüleme işlemlerini de bizzat çamaşır makineleri üstlenmektedir. Makinelere kirli ve buruşuk şekilde atılan çamaşırları temiz ve ütülü bir şekilde almanızı sağlayacak makineler giderek yaygınlaşmaktadır. Aynı şekilde takım elbiseler için özel programlı çamaşır makineleri de üretilmeye başlanmıştır.

Yine de zenginler ve uğraşmak istemeyenler için kuru temizleme dükkanları, önümüzdeki yıllarda da aktif olarak hizmet vermeye devam edecektir. Bu kadar yoğunlukta olmasa da.

Kuru temizleme açma maliyeti ne kadardır?

kuru-temizleme-dükkanı-maliyeti

Kuru temizleme dükkanı açmak isteyenlerin en sık sorduğu sorulardan bir tanesi kuru temizleme dükkanlarının ne kadar mal olduğudur? Peki kuru temizlemeci ne kadara açılır? Kuru temizleme dükkanını sıfır bir dükkana açıyorsanız öncelikli olarak iç tasarımı gerçekleştirmeli, dükkanınızın tavan bölümüne boyu boyunca tüm dükkanı serecek şekilde demir taktırmalı (elbiseleri asmak için), kuru temizleme makinesi ve kurutma makinesi almanız gerekmektedir. Ortalama dükkan iç dekor ve masrafları dahilinde kuru temizleme dükkanları 25.000 TL’den başlayarak 150.000200.000 TL’ye kadar masraf çıkabilmektedir. Bu masraflar iç dekor, tasarım, dizayn ve makinenizin kalitesine göre değişmektedir.

Kuru temizleme açmak için KOSGEB’den yararlanabilirsiniz

oto-yikamaci-için-kosgebden-yararlanin

Kosgeb desteklerinden faydalanabilmeniz için yapmanız gereken ilk şey Kosgeb’ in uygulamalı girişimcilik eğitimleri kurslarına katılarak sertifika almanızdır. Bu aşamadan sonra bir iş planı hazırlamalı ve Kosgeb’ e başvuru yapmalısınız. İş planınız kurul tarafından değerlendirilecek ve yapılacak değerlendirme sonrası bütçe durumu göz önünde bulundurularak finansal destek sağlanacaktır. Kosgeb yeni girişimci desteği adı altında işini kurmak isteyenlere 50.000 TL hibe ve 100.000 TL kredi vererek toplamda 150.000 TL finansal destek sağlamaktadır. KOSGEB destekli kuru temizleme açmak için izlemeniz gereken yollar kurumun resmi internet sayfasında anlatılmaktadır.

İşletmenizi kurduktan sonra resmi kurumlara iş yeri açtığınızı bildirmeli ve izin almalısınız.

# Okumanızı tavsiye ederiz. >> Oto Yıkama Açmak Para Kazandırır mı?

Ayrıca işletmenizi kurduktan sonra mali müşavir, esnaf ve meslek odası üyelik ücretleri, gelir ve kurumlar vergisi, stopaj, katma değer vergisi, defter tasdiki için ödemeniz gereken ücretler de olacaktır.

Daha detaylı bilgi için kosgeb resmi internet sitesinden bilgi alabilirsiniz.

Kuru temizleme açmak için gerekli belgeler

kuru-temizleme-açmak-için-gerekli-belgeler-nelerdir

Kuru temizleme açmak için belediyeden ruhsat ve vergi dairesinden vergi levhası alınmalıdır. Ayrıca ilgili esnaf ve sanatkarlar odasına da kayıt olmak gerekmektedir. Kuru temizleme açmak için belediyeden istenen bir dükkan büyüklüğü şartı bulunmamaktadır. Mesken olması durumunda ise muvafakatname alınmalıdır. Sekiz daireden oluşan apartmanlara ise bina yönetim karar defterine diğer şahıslar tarafından onay verildiğine dair imza atılmalı ve bu işlemin noter tarafından onaylanması gerekmektedir.

  1. 2 tane vesikalık fotoğraf
  2. Adli sicil kaydı
  3. İkametgah belgesi
  4. Kimlik belgesinin fotokopisi
  5. Vergi levhasının fotokopisi
  6. Esnaf ve sanatkarlar odasına kayıt belgesi
  7. Tapu fotokopisi ya da kira kontratı
  8. SGK kayıt belgesi
  9. İtfaiyeden alınacak olan uygunluk raporu
  10. Ustalık belgesi
  11. İşyeri krokisi gerekmektedir.

İzinleri aldıktan sonra faaliyete başlayabilirsiniz. Gerekli belgeler kanun ve yönetmeliklere göre değişiklik gösterebilir.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.