DOLAR
31,9679
EURO
34,6025
ALTIN
2.229,03
BIST
9.111,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
15°C
İstanbul
15°C
Açık
Pazar Gök Gürültülü
15°C
Pazartesi Açık
15°C
Salı Az Bulutlu
20°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

Başarı Hikayesi Herkese Örnek Olacak Cinsten

Başarı Hikayesi Herkese Örnek Olacak Cinsten

Başarı hikayesi, para kazanmak isteyen girişimcilere örnek olacak milyoner olan kişilerin serüvenlerini paylaşmaya devam ediyoruz. Patates yetiştirerek çok para kazanan William Chase’in hikayesini kesinlikle okumalısınız. Çok para kazanan kişilerin hangi aşamalardan geçtiğini ve nasıl bu kadar çok kazanç elde ettiğini merak etmiyor musunuz? Parayla ve girişimcilikle ilgilenen herkes bu tür başarı hikayelerini merak eder. Dünya genelinde yatırım ve girişimcilik yolunda ilerleyip para kazanan birçok başarılı insan var. Patates yetiştirerek nasıl zengin olunur? diye düşünmeyin. William Chase patates yetiştirerek o kadar kazanç elde etmiş ki, artık milyoner olarak anılıyor. Hal böyle olunca başarı hikayesi her yerde boy gösteriyor.

Başarı hikayesi ile para kazanmak isteyenlere ilham serpiştiriyor

William Chase, İngiltere’nin Herefordshire bölgesinde patates ekip biçen bir çiftçi. 32 yaşında neredeyse iflas edecek haldeyken, 48 yaşında milyoner olmuş. Chase, patates üretimi yapan çiftçi bir aileden gelme.

20 yaşındayken, gözü pek bir banka müdürü bulup 200 bin sterlin borç alarak babasının çiftliğini satın almış. Patates fiyatlarındaki ani iniş çıkışlardan dolayı ise, 12 yıl boyunca Chase’in işleri de bir düzelip bir bozulmaya devam etmiş. 1992’de aşırı yağışlar yüzünden patatesleri tarlada çürümeye bırakmış. Hal böyle olunca iflas kaçınılmaz olmuş.

Birkaç ayını Avustralya’da geçirdikten sonra, geri dönerek yeniden borçlanıp tarlayı icra memurlarından satın almış. Bu defa ise, ekstra para kazanmak için patates ticareti yapmış, çiftçilerden patates satın alıp süpermarketlere satmış. Dış görünüşü mükemmel olmayan patatesleri süpermarketlerin geri çevirmesi ise epey canını sıkmış. Her ne kadar maddi olarak belini doğrultsa da, “10 kamyon dolusu patates gönderdiğimde 5’i geri geliyordu. Süpermarketlerin biz çiftçilere karşı tutumu çok acı veriyordu” diyor Chase.

Süpermarketlerin tutumu onu yıldıramadı

Geri gönderilen patateslerin cips üreten firmalar tarafından satın alındığını keşfettiği 2002’de ise, hayatının akışı değişmiş Chase’in. Daha önce hiç deneyimi olmadığı halde, kendi markasını yaratıp cips piyasasına girmeye karar vermiş. İngiltere’deki cips üreticilerine tek tek başvurup bu işe nasıl başladıklarını öğrenmek istemiş. Hiçbirinden olumlu yanıt alamayınca, ABD’ye gidip Pennsylvania ve Colorado bölgelerindeki fabrikaları dolaşmış.

Derken, Tyrrells adını taşıyan kendi çiftliğinde, aynı adı taşıyan bir cips fabrikası kurmuş ve 6 ayda üretime geçmiş. Hemen yerel basınla ilişki kurup tanıtımını yapmış, cips örnekleriyle birlikte market market dolaşmış. “Tyrrells hızla büyüdü ve iyi kâr getirmeye başladı.”

“Dükkanlara paketini 1 sterline satıyordum, onlar da 2 sterline müşteriye satıyordu. Yüzde 35 net kârım oluyordu” diyor Chase…

Ama Tesco’nun patates üreticilerine karşı tutumundan dolayı, buraya cips vermemeye kararlıymış. Fakat bir gün bir arkadaşından, Tesco’nun Tyrrells cipsi sattığını duymuş. Karaborsadan alıyor ve diğer marketlerdeki fiyattan daha düşük bir fiyata satıyorlarmış. Chase, Tesco’dan bu satışa son vermesini istemiş. Ama reddedilince onlara karşı yaygın bir medya kampanyası başlatmış. Ve sonunda satışı durdurmuş. Tyrrells iyice büyüdüğünde, 2008’de 40 milyon sterline şirketi satmış.

William Chase - Başarı Hikayesi

Yeni bir iş kurma arayışında olan Chase, Tyrrells’in yeni sahipleri de patateslerini başka üreticiden almaya karar verince, tarladaki patateslerden birinci kalite votka üretmeye karar vermiş. Artık para sorunu da kalmayan Chase, hemen damıtma makinelerini alıp Chase Vodka üretimine başlamış.

Bu votkanın şişesi 35 sterline satılıyor. (Yaklaşık 141,00 TL).

başarı hikayesi

Chase, votka işinin cips kadar kârlı olmadığını söylüyor. Ama işini severek yapıyor ve daha çok ihracata yönelik üretim yapmayı amaçladığı için, dünyayı dolaşıp yeni alıcılar bulmakla uğraşıyor. Şimdilerde cin ve viski üretimine de başlayan Chase, haftada 10 bin şişe içki satıyor.

Chase şuna inanıyor:

“Markanızı tanıtmak istiyorsanız insanlara hikayenizi anlatmanız gerekiyor. Ama gerçekten başarılı olmak için, bu işin kanınızda olması lazım.”

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error: Content is protected !!